איך מקרבים יותר את סבא?

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 26/10/08 14:37 כז בתשרי התשסט

שאלה

אני נער ממשפחה דתית. ההורים של אמא שלי עלו לארץ כעולים חדשים יחד עם משפחתם לפני כמה עשרות שנים, ובארץ אמי התחתנה עם אבי.

אז מה ה"בעיה"?

פשוט- סבא שלי מוגדר דתי- שומר שבת וכשרות כיפה והכול, אבל חסרה לו החיות של היהדות.

הוא לא מבין את הטעם שבמצוות, לא לומד תורה, והדת קצת רופפת אצלו.

ואני לא יודע איך אני אוכל לגרום לו באמת להכיר את היהדות! בתור אחד שלומד בישיבה וחי את היהדות,ממש מפריע לי לראות את סבא שלי כזה מנותק.

וכשאני חושב על זה- באמת אין לו איך לדעת! הוא גר בשכונת נווה יעקב שבירושלים, ולא הייתה לו איזושהיא מסגרת שתסביר לו, מאז שעלה לארץ.

בבקשה תנו לי עצה איך אוכל להכיר לסבא שלי את היהדות!

(וסבא שלי הוא לא אחד שיתחיל לקרוא ספרים מעצמו... גם בכל זאת עברית זאת לא שפת האם שלו.)

ומשום מה יש לו סטיגמה על רבנים שקובעים הלכות...

ממש ממש תודה על ההקשבה!

תשובה

1. אפשר לבקש וללמוד ביחד עם סבא, ולעשות זאת מתוך הקשבה וכבוד, ללא מוסר מתוך שאיפה שהאור שבתורה יקרב ויחמם את הרוח.
2. אם אין הוא מעוניין עסוק בבניית העולם הרוחני שלך. נדמה שאם תנסה להסביר, לקרב, להוכיח הדבר לא יוביל לשום מקום בונה.