שאל את הרב

איזה מאכלים אפשר לאכול בחו"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/07/03 01:53 כ בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שמואל אליהו שלום!!

אחותי ביקשה ממני לשאול אותך לגבי בעיה שהיא נמצאת בה וזאת מכיוון שהיא השנה טסה לפולין מטעם מישלחת מבית הספר. בית הספר הוא חילוני,אנחנו דתיים.היא רוצה לדעת מה המגבלות שיש וממה צריכה להיזהר בכל הנוגע לכשרות האוכל בפולין.הבית ספר דואג רק לבשר ארוז וכשר מהארץ.כל שאר התוספות למינהם הם יקבלו בפולין.כגון:צ'יפס ירקות אורז,לחם ועוד. מה מותר לה לאכול? ממה היא צריכה להיזהר? ידוע לי שיש בעיה בלחם,ביצים(מבושלות),חלב,גבינה וכד'. אבל מה עם ירקות?

אם תוכל לפרט לה כמה שיותר לגבי מאכלים שאין איתם בעיה מבחינת בישולי גויים אני אודה לך. (אין לה אפשרות לקחת קופסאות שימורים לחו"ל) שבוע טוב ותודה רבה!

תשובה

בס"ד

[ירקות] - רק להזהר מתולעים.
אם הם מהארץ צריך גם מעשר.
אם הם מבושלים ובישלם גוי - אם הם ירקות שלא נאכלים חיים כמו תפוחי אדמה - תמיד אסור לאוכלם. אלא אם כן יהודי הדליק ושם את הסיר על האש.
אם הם ירקות שנאכלים חיים כמו גזר וגוי בשלם מותר לאוכלם ובוד שהגוי לא בישלם בסיר טרף. וצריך גם לברר מה הגוי הוסיף על הירקות. אולי אבקת מרק וכד'.

ולכן [ציפס ואורז שבישלם גוי] - אסור לאוכלם ובמיוחד אורז שצריך ברירה מתולעים. אבל אם היהודי הדליק את הגז וגם שם את הסיר על האש - מותר.

[ביצים] - אסור כי לא נאכלים בד"כ חיים, רק מבושלים.

[חלב או גבינה] שנחלב על ידי גוי - אסור. ובמיוחד שבימינו מוסיפים לגבינה ולחלב תוספים שונים.

בקיצור מה שמותר לאכול זה בעיקר ירקות פירות חיים.

[לחם] מותר לאכול בשעת דחק ובלבד שיודעים שמנפים את הקמח ואין בו שמרים מן החי. ולכן צריך בכל מקום לבדוק האם תושבי המקום הסומכים על כשרות אוכלים אותו.
וכתוב שטוב מאוד לא לאוכל כלל פת שבישלו עכו"ם אפילו אם זה ממאפיה. ואפילו אם יודעים שאין שם שום חומרים נוספים. אבל במאפיה שנבדקו החומרים והיהודי סייע באפייה - ואפילו רק זרק קיסם אחד לתך התנור - הלחם מותר.


בהצלחה

כתבות נוספות