אורז בפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/03/10 09:17 יז באדר התשע

שאלה

שלום,

ביתי בת שנתיים, מאוד אוהבת לאכול פחמימות (לחם, אורז, פסטה, פתיתים). בשום אופן היא לא מוכנה לאכול תפוחי אדמה. אנחנו אשכנזים אבל האם מותר להכין לה בפסח, בכלי נפרד, אורז?

תודה

תשובה

שלום וברכה!

הפתרון הפשוט הוא לקנות פסטה העשויה מביצים או מקמח תפו"א או פתיתים העשויים מקמח תפו"א וכד'. כמובן שיש לבדוק היטב שעל המוצרים מצויין הכשר לפסח ללא חשש קטניות. במידה והבת לא תסכים לאכול את הנ"ל ולא תסכים בשום פנים ואופן לאכול שום דבר אחר ובגלל זה תשאר בלא אוכל בפסח, אז ניתן להתיר בשבילה אורז. ברם, לענ"ד, הכל תלוי בחינוך ואם תתעקשו באוכל, אז תראו שהבת תאכל גם תפו"א.

בברכה,

חיים דב בריסק