אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 17/07/09 11:47 כה בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שאלה דחופה,

אמא שלי נפטרה ואין עוד שנה ואבי כבר רוצה להשכיר את הדירה האם מותר להוציא דברים מהבית ולהשכיר או למכור?

תשובה

בס"ד

לאמירה
בודאי שמבחינה רגשית קשה כבר לפנות חפצים של אמא בתוך שנה לאבלות יש הרגשה כאילו של מחיקת הזכר ח"ו. אבל באמת הזכרונות הנמצאים בלב בנפש פנימה הם הזכר האמיתי, הדברים הטובים שיש לך מאמא הם עיקר קיומה איתכם. מבחינה מעשית אין מניעה הלכתית להשכיר את הבית ולפנות את החפצים. כדאי שתחליטו יחד מה עושים עם החפצים, מה לצדקה מה להשאיר אל קרובים ומה אין שימוש בו.
המקום ינח אתכם עם שאר אבלי ציון וירושלים