אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 04/02/09 15:50 י בשבט התשסט

שאלה

אבי נפטר לפני 3 חודשים ומאז אני בוכה המון.אמרו לי שבזה שאני בוכה אני גורמת לאבי ז'ל צער.האם זה נכון?וגם אם כן אנא אמור לי שהחיים של אבא שלי לא ניגמרו ןשהוא נימצא בעולם שכולו טוב.אולי זה ירגיע אותי.

תשובה

בס"ד
לרחלי,
מה שאת בוכה זה טבעי הרי עכשיו אינכם נפגשים ואת חשה את המרחק שלכם, אולי גם את מצטערת על מה שלא הספקתם יחד כל זה מובן ונכון.
אך אין לך לבכות על אביך, כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא - הוא נמצא בעולם שכולו טוב.
אולי אין מי שיגיד קדיש עליו ולכן את דואגת? אם כן דאגי שמישהו יהיה רגיל לבוא במשך שנה זו לבית הכנסת לאומר עליו קדיש.
אם את רוצה לשמח את אביך שעכשיו ענינים חומריים כבר אינם מטרידים אותו והוא מסתכל על המציאות מבחינה נצחית עשי פעולות טובות למעןן הזולת בתחזקי בקיום מצוות, ולא צתצטרכי לדאוג לו.
מן השמים תנוחמי