ללא נושא

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/11/08 12:57 ה בחשון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לבעל לענג את אשתו בצורה אנאלית?

ממה שקראתי ,נראה שזה מותר. להלן ציטוט מתוך ויקיפדיה:

על פי ההלכה, בני הזוג יכולים לעשות ככל שיעלה על דעתם בינם לבין עצמם, כל עוד שהדבר נעשה בהסכמה וברצון (בבלי, מסכת נדרים דף כ' עמוד ב'). מפרט הרמב"ם:

אשתו של אדם, מותרת היא לו* לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו, עושה - בועל בכל עת שירצה, ומנשק בכל אבר שירצה, ובא עליה בין כדרכה, בין שלא כדרכה, בין דרך אברים. ואף על פי כן, מידת חסידות שלא יקל אדם את ראשו לכך, ושיקדש עצמו בשעת תשמיש, כמו שביארנו בהלכות דעות* ולא יסור מדרך העולם ומנהגו, שאין דבר זה אלא כדי לפרות ולרבות."

האם זה נכון?

תשובה

ציטוט כמעט מדוייק. דילגת משום מה על כמה מילים מהרמב"ם בהם הוא מתנה זאת בכך שלא יוציא זרע לבטלה, דבר שכמעט מן הנמנעות. יש בכך שיטות שונות הביאם הרמ"א. בין כך ובין כך יש להזהר בתחושות האישה, שיש איסור גדול באם יעשה כן שלא ברצונה, מעבר לכך שבוודאי אין בכך דרך מי שרוצה לקדש חייו וחיי משפחתו.