ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 20/03/10 23:19 ה בניסן התשע

שאלה

בס"ד

האם יש צורך לקנות כיפות ומבערים חדשים לגז בבית?

או שהם דורשים רק ליבון והגעלה?

ד"א-ומה אם במקרה שמלבנים אותם הם נהרסים?

תודה,שבוע טוב.

תשובה

בס"ד

שלום לך

אנו מכשירים כלי חמץ, מפני שהכלים בולעים את החמץ בתהליך בישולם, ואחר כך פולטים אותו שוב בשעת הבישול שיבוא אחריו.

מבערי הגז שבהם יוצאת להבת האש שורפים כל מה שבא במגעם, והאש הבוערת שם לא מכלה את הטעם הנבלע והנפלט. לכן אין צריך בה ליבון אלא הגעלה.

לגבי הכיפות, אם אני מבין את כוונתך והכוונה היא לחלק הנמצא מעל המבער, גם הוא איננו זקוק אלא לליבון קל בלבד.

אם יש ברצונך להדר, ויש ביכולתך הכלכלית לקנות חלקים חדשים, תבוא עליך ברכה, אולם אין בכך הכרח.

חג שמח