ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/03/10 12:18 ו בניסן התשע

שאלה

איך מנקים מדיח כלים לפסח- אין לי מגשים/ סלסילות רזרביות?

תשובה

בס"ד

שלום לך

מדיח הכלים יש בו גומיות רבות, וחיבורים שלא קל לנקותם. וצריך לשים לב כשמנקים אותו לנקות היטב בכל הפינות והחיבורים שבו.

אם רוצים להשתמש בו בחג, צריך לנקות היטב כמו שאמרנו, ולחכות 24 שעות ללא פעילות, ולבצע בו הגעלה:
1. להוציא את המגשים והסלסילות
2.לחמם על החום הגבוה ביותר ובתוכנית הארוכה ביותר, 3. עם חומר שטעמו פגום.

לגבי הסלסילות והמגשים - הם חייבים הגעלה.
בשעת הדחק אם לא הגעלת אותם בנפרד ניתן לסמוך על הפוסקים המתירים להגעיל אותם יחד עם המדיח עצמו כמו שפירטנו לעיל.
אולם לכתחילה עדיף להגעילם בנפרד.

חג כשר ושמח