ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 14/01/10 19:31 כח בטבת התשע

שאלה

שלום לרב,

עלתה לי השבוע שאלה שמעניין אותי לדעת מה עמדת ההלכה לגביה. אני סטודנט, ולקראת סוף הסמסטר אנו מתבקשים למלא שאלון שביעות רצון מהקורסים ומהמרצים. אנו מתבקשים לתת חוות דעת על כל מרצה. אין לי ספק שהשאלון הזה חשוב - לשיפור דברים למען הדורות הבאים...

אך מה לעשות , שלא כל המרצים והמתרגלים עושים עבודתם נאמנה. ועלתה לי המחשבה האם אין איזשהו ענין של לשון הרע בכל הענין הזה. נוסיף לזה את העובדה שזה יכול לקבוע לגבי המשך העסקתם של אותם מרצים. אך מה לעשות? אני רואה בזה דבר מאוד חשוב ולו בשביל שאחרים אחרי לא ייפגעו. לפחות אחד הצדדים מפסיד - או הסטודנטים , שלא מקבלים תמורה על מה שהם משלמים ועשויים לחזור על קורס עוד פעם ועוד פעם. או המרצה\מתרגל שעלול להיות מודח מתפקידו.

אשמח לשמוע את עמדת ההלכה בענין.

תודה רבה

תשובה

שלום.
אין ספק שהשאלה מורכבת, וחשוב שמה שכותבים במשוב נובע אך ורק ממניעים טהורים, מתוך אכפתיות ל"סמסטר" הבא. אם יש מרצה שלא עושה את עבודתו בצורה טובה, על הממונים עליו לדעת מכך.
כמובן שאסור לתלמיד שיש לו משהו אישי כנגד מרצה זה או אחר לדווח דברים שליליים, שכן אז זה עלול להיות נובע ממניעים לא טהורים, וה' יראה ללבב ויוליך כל אחד לפי מחשבותיו וליבו.
בקיצור, בזהירות!!!
בהצלחה בלימודים.