ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 31/01/10 00:07 טז בשבט התשע

שאלה

שלום!

האם גם אחרי גיל בר מצווה אני אהיה חייב ללבוש טלית? אם כן אפשר לקבל הסבר למצווה?

תשובה

שלום.
ישנם שני סוגים של טליתות, ואינני יודע לאיזו אתה מתכוון:
טלית קטן (ציצית)- כולם חייבים לשים ולא משנה באיזה גיל.
טלית גדול - רוב האשכנזים נוהגים להתעטף בטלית רק מהחתונה. האשכנזים ממוצא גרמניה (נוסח "אשכנז") והספרדים נוהגים מגיל בר-מצווה.

טעם המצווה: "למען תזכרו ועשיתם את כל מצוותי...": לזכור תמיד כי אנו מצווים לאהוב את ה' יתברך, ואז ממילא נהיה מוכנים גם לעשות את כל מה שהוא מבקש מאיתנו. הציצית מסייעת לנו להיזכר במצוות אהבת ה', כמו שאדם שם לעצמו צמיד על היד כדי לזכור משהו מסויים.