ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 20/03/10 22:58 ה בניסן התשע

שאלה

נטלה עם דפנות עבות ומעוצבות(נפק"מ אם זה ססדק בחצי העובי בלבד), שיש משהו שנראה כמו סדק, אך לא נוזלים ממנו מים כשר לנטילת ידיים?

תשובה

שלום לך

מתוך השאלה לא היה ברור האם הסדק הוא בעיצובים או שמגיע עד הכלי עצמו:

בכל אופן: אם הסדק הוא בצד החיצוני בלבד ולא מגיע לתוך הכלי אין בכך בעיה.
אם הסדק הוא בכלי עצמו, תלוי היכן נמצא הסדק, אם הסדק מעל שיעור הכלי, כלומר למעלה מעל שיעור רביעית הכלי כשר.
אם הסדק נמצא למטה ונוזלים ממנו מים הכלי לכתחילה עדיף שלא לחטול ממנו.

אם לא נוזלים מים הכלי כשר.

להרחבה שו"ע או"ח סימן קנ"ט