ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 07/05/10 15:24 כג באייר התשע

שאלה

שלום יש לי מס' שאלות

1.האם מותר לעטוף אוכל בשבת בנייר אפיה מכל הצדדים ולשים אותו בתבנית חד פעמית מאלומיניום או שזה נקרה הטמנה

2. ואם אני שם את התבנית עם האוכל העטוף לפני שבת ופותח את העטיפה בשבת וסוגר עוד פעם את העטיפה זה נקרא הטמנה

3. האם מותר לשים על הפלטה את התבנית העטופה בנייר אפיה שהייתה מוכנה כבר במקרר בשבת

4. מה הדין בנייר כסף ל3 שאלות הראשונות

5. אם אסור אז מה ההבדל בין לעטוף אוכל בנייר אפיה לבין לשים אותו בסיר עם מכסה בכל מקרה האוכל מכוסה מכל הכיוונים

6.דגים ועופות שהם קצת לחים מותר לשים אותם על הפלטה כי הוצאתי אותם מתוך סיר שהיה בו רוטב

7. האם מותר לקחת בשבת ביצים קשות מהמקרר לשים אותם בתוך סיר למלא את הסיר במים מהמיחם שעל הפלטה ולהניח את הסיר על המיחם

8 האם מותר להכין קרח בשבת או שמא זה בונה

9. קרח שהוכן בשקית מיוחדת של 24 קוביות קרח האם מותר לקרוע את הקרח בשבת עם הידים או עם סכין

10.מהו אופן הכנת סלט בשבת שחיתוך הירקות לא יהיה טוחן

11. האם ניקיון ירקות מחרקים בשבת נקרא בורר בחסה לדוגמא שטיפה והשרייה במים ועגבניה למשל רק שטיפה עם סבון

12. האם פתיחה של קופסאות שימורים נקרא יצירת כלי וחייבים להעביר את האוכל לכלי אחר או שזה לא תופס

13. אותו שאלה לשקית במבה או שקית ממתקים אחרת בהנחה שאתה לא קורע מילים

14.האם מותר להשתמש בכלי המיוחד לפתיחת קופסאות שימורים או רק בכלי הקטן הפשוט בשבת

15. מה זה נקרא שום פתוח שעבר עליו לילה שאסור לאכול אותו שהוצאתי כמה שיני שום ואז השום נראה פתוח או ששום נקרא פתוח כאשר מקלפים מעל כל שן שום את הכיסוי שלו

תודה רבה אם אפשר לקבל תשובות לגבי ספרדים(מר"ן) עם התייחסות גם לרמ"א

תשובה

1. זה הטמנה .
2. זה מותר משום שדבר שהיה מוטמן בערב שבת והוריד את החומר המטמין מותר להחזיר את אותו חומר.
3. אם המטרה שלך העיטוף המאכל היא להגביר את מידת החום הרי זה הטמנה בדבר המוסיף הבל ולכן אסור.
4. אותו דבר.
5. המכסה הוא חלק מכלי הבישול והאיסור הוא להטמין את הקדרה בחומר אחר.
6. אם הם קצת לחים מותר.