ללא נושא

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/02/10 20:58 ט באדר התשע

שאלה

מהו השיעור המדוייק של 70 מנה המוזכר בפרשת הקטורת?

תשובה

שלום רב,

ישנן שיטות שונות בחישוב משקלו של המנה. והדבר גם תלוי במחלוקת האם מדובר במנה רגיל (שיטת הרמב"ם) או של קודש (שיטת רש"י).

באופן כללי מנה רגיל הוא 25 סלעים, משקלו של סלע הוא כ17 גרם (משקל השקל המקובל נע בין 16.9 גרם ל19.2 גרם), ואם כן משקל מנה הוא כ425 גרם. ולפי זה המשקל של 70 מנה הוא כ29.75 קילו.

מנה של קודש הוא פי 2 ממנה של חול כלומר 50 סלעים, ואם כן יוצא שמשקל 70 מנה של קודש הוא כ59.5 קילו.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.