ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 14/08/10 23:30 ד באלול התשע

שאלה

שבוע טוב,

יש לי שלוש שאלות:

1) הייתי בבית הכנסת בתפילת ערבית של מוצאי שבת, שם התכוונתי לשמוע הבדלה. הייתה הבדלה אבל בקומה של הנשים לא היו בשמים. האם יצאנו ידי חובה? האם צריך לחזור על ההבדלה?

2) כשהתפללנו ערבית אז ישר אחרי שמונה עשרה אמרתי "עלינו לשבח". ולא אמרתי "ויהי נועם", אני צריכה לשוב ולהגיד?

3)ואם שמעתי הבדלה ואחכ התפללתי ערבית צריך להוסיף את הדברים של מוצאי שבת?

תודה, ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד

שלום לך

1. אם לא היו בשמים בעזרת נשים, יצאת ידי חובת הבדלה, וטוב להשלים אחר כך לברך ולהריח בשמים. (אפשר גם בבית)

2. לא אמרת ויהי נועם לפני עלינו לשבח, אפשר להשלים ולומר אותו אחרי עלינו לשבח.

3. אפשר לומר אתה חוננתנו גם אחרי ששמעת הבדלה.

בהצלחה