ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 16/05/10 20:05 ג בסיון התשע

שאלה

יוצא לי לעיתים לצאת ולהיכנס כמה פעמים ברציפות בין חדרי הבית (לדוגמא שאני מניחה בכל חדר את האביזרים השייכים לחדר או ששכחתי משהו ואני נכנסת לחדר וחוזרת לחדר אחר) האם בכל פעם כזאת אני צריכה לנשק את המזוזה בכל כניסה ויציאה?

תשובה

בס"ד

שלום לך

סליחה על העיכוב בתשובתך

אין מצוה לנשק את המזוזה, זהו מנהג יפה הנהוג ביציאה ובכניסה לבית, אבל אין זה נהוג בכל חדר.

כלומר: המנהג לנשק את המזוזה איננו דין אלא מנהג יפה, וראוי לנהוג כך ביציאה ובכניסה לבית בלבד.

בהצלחה