ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/03/10 20:04 יז באדר התשע

שאלה

שלום לרב.

בצל נחתך בסכין בשרית, (שאנו חותכים איתו עוף, אך לעולם לא חותכים איתו בשר חם).

הבצל טוגן במחבת חלבי שלא נעשה בו שימוש חלבי ב-24 השעות האחרונות, אך הוא אינו ננקי לחלוטין. (מחבת טפלון ישן).

מה דין המחבת?

תשובה

שלום וברכה!

אם אתה ספרדי וסכין היה נקי לחלוטין (הנקיון נעשה ע"י סקוטש וחומר לשטיפת כלים), אז הכל מותר. אם אתה אשכנזי, אז במידה ואין 60 בצל כנגד להב הסכין, הבצל נהפך לבשרי. במידה והבצל נהפך לבשרי ואין 60 כנגד הבצל בכל המאכלים שבמחבת, אז במידה ובטיגון היה מעט שמן ניתן להכשיר את המחבת ע"י הגעלה (בשביל ההגעלה יש לנקות את המחבת ביסודיות והשהות אותה בלא שימוש 24 שעות).

בברכה,

חיים דב בריסק