ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/03/10 10:20 ו בניסן התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב..אני מרגיש ממש ברצפה אני כל פעם מחדש נופל בהוצאת זרע לבטלה..אני לא יודע מה לעשות..אני מתבייש בעצמי..זה קורה לי כל פעם מחדש וכל פעם מחדש אני מחליט שאני לא יעשה אתזה שוב וזה קורה לי עוד פעם ועוד פעם..אני מרגיש שהיצר הזה חזק ממני..בבקשה ממך אני מבקש שתעזור לי!אולי משהו לקרוא או ללמוד איזה משו..רק להתרחק מהדבר המגעיל הזה..

תשובה

שלום לך

שאלתך נגעה בליבי, הצער שלך על הנפילות שלך,והרצון שלך לצאת מזה, הוא כנה וכואב.

יצר הרע של עריות הוא מההתמודדויות של הדור שלנו, והוא נוגע בכולנו, אתה ממש לא לבד בבעיה הזו, גם אם זה לא מנחם אותך, זה הופך את המצוקה שאתה מרגיש למצוקת רבים.

קודם לכל דבר, אל תתייאש, אסור לך לא להיות עצוב ולא מיואש, במצבי יאוש אין תקווה. גם על חטאים אפילו חמורים יש תיקון ויש תשובה.
הדרך לכל זה עוברת דרך זה שתאמין ביכולת שלך לצאת מזה, להתקדם ולהתעלות מעל מצבי נמיכות הקומה שלנו.

הרמב"ם כבר כתב שהדרך לצאת מאהבת העונג היא אהבת תורה ותלמודה. והרב קוק לימד אותנו להיות תמיד מוסיפים אור וקדושה.

אל תעסוק בתיקוני העבר כרגע, תנסה להתקדם למרות הכל, למשוך קדימה, עוד לימוד עוד חברותא עוד הכנה לליל הסדר, זו הדרך שכשהיא מוסיפה שמחה היא מונעת אותנו מליפול שוב ושוב.
וכמובן, תמיד תוספת תפילה לה' בלב שלם, שערי דמעות הרי לא ננעלו.

בהצלחה, ובאמונה גדולה בעצמך.