חתונה בצל סגר קורונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 21:24 כב באדר התשפ

שאלה

אני אמור להתחתן ביום ראשון הקרוב 22.3.20,

נראה שאנחנו בדרך לעוצר / סגר.

אני מתחתן אצל הרב במשרד שלו עם בני המשפחה של שני הצדדים לא יותר מ 10 אנשים.

האם חתונה זה מצב מחייב ויתנו לי ולזוגתי ללכת להתחתן במקרה של עוצר ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לנו עדיין תשובה לשאלה זו. אני מקווה שאמנם כך יהיה, ואולי יצטרכו להפעיל את הרב ליצמן, כדאי לבדוק כבר עכשיו מספר טלפון וכדו', כדי שהדבר יוכל להעשות.

אני רואה מבין שורות המכתב את המתח והקושי שאתם נמצאים, וזה דבר ברור ומובן, כל בר דעת מבין את ההרגשות הללו, ואתם בייחוד שרוצים להקים בית בישראל, על אחת כמה וכמה. אבל אבקש ממך ומזוגתך לחשוב מחשבות טובות, להתאזר באורך רוח, למרות כל המתח של כל חתונה בישראל, ולמרות המצב של עם ישראל והעולם כולו ובייחוד שאתם אפילו לא יודעים למה אתם הולכים. בכל אופן השלך על ד' יהבך, והקב"ה יתן לכם הרבה שמחה ושנים טובות, וכל הצער הזה יהפך לשמחה גדולה.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ