הגנה מעין הרע לתינוק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/20 12:00 טו בחשון התשפא

שאלה

שלום

יש לי תינוק בן 8 חודשים. טפו טפו הוא באמת ילד מאד יפה ומיוחד וגורר הרבה תגובות חיוביות סביבו. אני אמנם לא מאד מאמינה בעין הרע אבל משהו בתוכי קצת חושש. אני לא רוצה לשים עליו שום תכשיט או משהו כי מפחדת מחנק אבל חשבתי אולי אני יכולה ללכת בעצמי עם צמיד או משהו נגד עין הרע ושזה יגן עליו. יש היגיון בדבר? מה כדאי לעשות?

תודה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) יש מושג כזה שנקרא "עין טובה" ויש מושג כזה שנקרא "עין רעה" . ויש לך יכולת לדחות את העין הרעה ע"י כך שאת תביטי על כל דבר בעין טובה

אם את רואה איזה דבר אז תפרשי את הדבר הזה במחשבה טובה ובלימוד זכות .ואם את מביטה על המציאות בעין טובה הרי שהמציאות תביט עליך ועל ילדך בעין טוב כי "כמים הפנים לפנים- כן לב האדם לאדם" .

מחשבות טובות ועין טובה דוחים מחשבות רעות ועין הרע.

2)בכל בוקר תאמרי את ברכת השחר יש שם תפילה מיוחדת כנגד עין רעה. ואם תאמרי את התפילה הזו בכוונה גדולה לא יאונה לך ולא לילדך כל רע.

3) אם נראה לך שנקלעת לסיטואציה מלחיצה ואת מפחדת אז תגידי מיד את הפסוק "בן פורת יוסף בן פורת עלי עין".

4)תשתדלי שלא לתת תשומת לב ומקום לעין הרע במהלך היומיום. כי מי שלא בעניין הזה זה עובר מעליו ולא פוגע בו "מאן דלא קפיד לא קפדינן בהדי "

ומעל הכל בזמן הדלקת נרות שבת תתפללי עליו שיגדל ויהי בריא וחכם ותלמיד חכם ונבון וצדיק אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.