אישות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 09/12/20 09:22 כג בכסלו התשפא

שאלה

שלום רב,

לפני כ 6 שבועות נולד לנו בן.

אישתי לא דתיה, ומבחינתה אם תיכנס שוב להריון היא תלך להפלה מכיוון שהיא כבר בת 42.

היום הייתה בבדיקה רפואית שאחרי הלידה, רופאת הנשים אמרה לה שהיא עומדת לקבל מחזור, ושיחסי מין בטוחים יהיו לה רק אחרי שתקח גלולות לאחר הגעת המחזור.

למעשה לא קיימנו יחסים למעלה מחדשיים, והדבר קשה לי ביותר!

בעבר ניסינו להשתמש בקוטלי זרע VCF , אך אישתי אומרת שנכנסה להריון על אף השימוש בו, ולכן לא סומכת על אמצעי מניעה זה.

מה עושים? נניח שהיא תטבול הערב, ובתקווה שהמחזור לא יגיע הערב, האם יש דרך לקיים יחסים מלאים אך לא להוציא זרע באותו המקום? האם מותר בחוץ? על גופה? ...תודה.

תשובה

שלום רב,

ראשית מזל טוב והרבה נחת.

אחלק את התשובה לשניים .

דש מבפנים וזורה מבחוץ :

ביאה מלאה והוצאת זרע מחוץ לנרתיק היא לא ערובה למניעת הריון ולכן זה לא חכם. ( ללא קשר לדיון ההלכתי בנושא האם מותר או אסור ).

ביאה דרך איברים :

ישנה אפשרות של חיכוך האיבר הגברי בגוף האישה עד יציאת הזרע באופן אקראי ( לא באופן קבוע ! ). אין חיוב לחכך דווקא באותו המקום או סביבו מה גם שהוא עדיין רגיש מהלידה . כמו כן אם היא מרגישה בנוח אז יכולה לחכך את האיבר בידיה .

לכן , אני ממליץ לשאול את האישה אם דרך אישות זו תהיה מקובלת עליה , וכמובן תעשה בדרך מכבדת ושאיננה משפילה , במידה וכן זה זה ייתן מענה לשניכם .

אני מברך אתכם בכל טוב .