ניתוק אמצעי התקשורת באיראן זה היום השלישי, לא מצליח למנוע זליגת מידע החוצה, ודיווחים שמגיעים מהמדינה מספרים על מחאות ענק בערים רבות וניסיון של משמרות המהפכה לדכא אותם באלימות. לפי עדויות מטהרן, מאות מפגינים נהרגו. אנשי רפואה באיראן דיווחו ל-BBC כי בתי החולים מלאים בפצועים. גם הערב (שבת) המפגינים חזרו לרחבות ברפובליקה השיעית וקוראים להפלת המשטר.
"המטרה היא להיערך להשתלטות על מרכזי הערים ולהחזיק בהם"
هممیهنان عزیزم،
— Reza Pahlavi (@PahlaviReza) January 10, 2026
شما با شجاعت و ایستادگی خود، تحسین جهانیان را برانگیختهاید. حضور دگرباره و پرشکوهتان در خیابانهای سراسر ایران در شامگاه جمعه، پاسخی دندانشکن به تهدیدهای رهبر خائن و جنایتکار جمهوری اسلامی بود. یقین دارم که او این تصاویر را از مخفیگاهش دیده و از وحشت لرزیده… pic.twitter.com/MaQDiwkXRL
לקראת חידוש המחאות היום, המנהיג הגולה, רזא פלהווי, קרא להמונים להיערך לכיבוש מרכזי הערים: "אני מבקש מכולכם, היום ומחר, שבת וראשון (10 ו־11 בינואר), הפעם החל מהשעה 18:00, לצאת לרחובות עם דגלים, תמונות וסמלים לאומיים, ולתבוע את המרחב הציבורי כשלכם. מטרתנו אינה עוד רק לצאת לרחובות; המטרה היא להיערך להשתלטות על מרכזי הערים ולהחזיק בהם".
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חזר והזהיר אמש את חמינאי מפגיעה במפגינים: "אם יהרגו מפגינים, נכה אותם חזק. זה לא אומר חיילים על הקרקע". ב"טלגרף" דווח כי חמינאי הכניס את איראן לכוננות שיא - "גבוהה יותר מאשר במלחמה עם ישראל".
טראמפ: "אם יהרגו מפגינים, נכה אותם חזק"
ביום שישי חמינאי התייחס לראשונה להפגנות, וצוטט אומר: "צעירים יקרים! שמרו על מוכנות ואחדות. אומה מאוחדת תגבר על כל אויב. אנחנו קוראים לטראמפ להתמקד בבעיות הפנימיות של ארצו". הוא אמר גם כי איראן "לא תיסוג מילימטר מעקרונותיה".