נעצר אדם שמשך 730,000 שקלים מקצבאות ביטוח לאומי ששולמו לאמו המנוחה

המשטרה פתחה בחקירה סמויה לפני כחודש לאתר שהביטוח הלאומי הציג  ליחידה לחקירת הונאה של הביטוח הלאומי, מידע נגד תושב טירת כרמל, שעפ"י החשד משך במשך שנים רבות קצבה ששולמה לאמו המנוחה, על ידי המוסד לביטוח לאומי

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/01/22 14:42 כח בשבט התשפב

עקבו אחרינו בגוגל

בתום חקירה משותפת של הביטוח הלאומי עם משטרת ישראל נעצר חשוד שמשך מאות אלפי שקלים במשך במשך שנים, השייכים לאמו המנוחה 

המשטרה פתחה בחקירה סמויה לפני כחודש לאתר שהביטוח הלאומי הציג  ליחידה לחקירת הונאה של הביטוח הלאומי, מידע נגד תושב טירת כרמל, שעפ"י החשד משך במשך שנים רבות קצבה ששולמה לאמו המנוחה, על ידי המוסד לביטוח לאומי. 

נעצר אדם שמשך 730,000 שקלים מקצבאות ביטוח לאומי ששולמו לאמו המנוחה
סניף ביטוח לאומי , צילום: Nati Shohat/Flash90

(קרדיט: דוברות המשטרה)

מהחקירה עולה כי החשוד, תושב טירת כרמל בן 58, משך באמצעות מכשיר הבנקט של אמו המנוחה, שנפטרה כבר בשנת 2017, כספים שהועברו לחשבונה מהמוסד לביטוח לאומי, כאשר סך הכספים שמשך החשוד מסתכם בכ- 730,000 ש"ח. 

בתוך כך, כאמור, בתום ביצוע חקירה סמויה שכללה גביית עדויות רבות, סריקת מצלמות ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, עצרו בסוף השבוע שוטרי תחנת טירת כרמל, את החשוד לחקירה בתחנת המשטרה בעיר, שעה שמשך את הקצבה החודשית ממכשיר בנקט ותפסו את הכסף ברשותו. 

החשוד שוחרר בתנאים מגבילים והחקירה נמשכת.