נתונים רשמיים של החיסון: ירידה במועילות נגד הדבקה, יעיל מאוד נגד תחלואה קשה

ברקע העלייה בתחלואת הקורונה בישראל עם כניסתו של הזן ההודי, משרד הבריאות מפרסם את הנתונים העדכניים של יעילות החיסון, מהם עולה כי יש ירידה במועילות החיסון במניעת הדבקה ובמניעת מחלה עם תסמינים ל-64%

אלעד הומינר אלעד הומינר, חדשות כיפה 05/07/21 20:22 כה בתמוז התשפא

נתונים רשמיים של החיסון: ירידה במועילות נגד הדבקה, יעיל מאוד נגד תחלואה קשה
חיסון לקורונה, צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

בחודש האחרון, עם כניסת הזן ההודי לישראל דרך נתב"ג, שעודנו פתוח, נרשמה עליה חדה בתחלואת נגיף הקורונה בישראל, כשבימים האחרונים ישנם יותר מ-300 מאומתים חדשים ביממה אחת. משרד הבריאות ממשיך לנטר את מועילות החיסון נגד נגיף הקורונה באופן שוטף. 

מניתוח אפידמיולוגי של שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות עולה, כי החל מה-6 ביוני, ישנה ירידה במועילות החיסון במניעת הדבקה ל-64% ובמניעת מחלה עם תסמינים ל-64%. הירידה נצפתה בו-זמנית עם התפשטות ווריאנט דלתא בישראל. עם זאת, מועילות החיסון במניעת אשפוזים ותחלואה קשה בנגיף הקורונה נאמדת ב-93%".

במשרד הבריאות מבהירים הערב כי נכון לערב זה אין כל המלצה או החלטה בשלב זה לחסן במנה שלישית את הציבור בישראל. יצוין כי אין למתן מנה שלישית פרוטוקול רפואי או אישור של הרשויות הרגלוטוריות. משרד הבריאות מקדם מתן מנת חיסון נוספת לאנשים עם ירידה במערכת החיסון (מדוכאי חיסון), בהם הייתה תגובה נמוכה לפרוטוקול החיסון הרגיל.

במהלך דבריו בפתח ישיבת סיעת ימינה שנערכה היום, קרא ראש הממשלה נפתלי בנט לאזרחי ישראל שטרם התחסנו, להגיע ולהתחסן: "היום קיימנו ישיבה על אסטרטגיית חיסונים לחודשים הקרובים. אזרחי ישראל, יש לנו היום את כל כמות החיסונים הנדרשת כרגע. מי שעוד לא התחסן צאו להתחסן עכשיו, ראינו זינוק במספר הילדים שהתחסנו, זינוק ברמת המבוגרים שזקוקים לחיסונים. הכל מטופל".


(בנט פותח את ישיבת הממשלה שהתקיימה אתמול)

בנט ושר הבריאות הורוביץ החליטו, כי משרד הבריאות יקדם שני מחקרים רפואיים שיספקו מידע חיוני לקבלת ההחלטות בעניין החיסונים:

  • קיום מחקר בקרב חולים מאומתים לנגיף הקורונה שקיבלו חיסון, בהתייחס למרכיבים שונים (גילאים, מחלות רקע, מועד קבלת החיסון ועוד) במטרה לבחון את יעילות החיסון ואת קצב דעיכתו לאורך זמן על אנשים מקבוצות גיל שונות ועם מחלות רקע שונות.
  • בדיקת החיסוניות התאית בקרב מחוסנים לאורך זמן ע"י בדיקה סרולוגית.

את המחקרים תרכז ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, בשיתוף קופות החולים.