כבד אווז וריבת דובדבנים

חדשות כיפה גלעד שטרן ודוד אליהו, מיט טיים 02/06/22 09:52 ג בסיון התשפב

צילום: פרטי
צילום: פרטי

מצרכים

כבד אווז פרוס

800 גרם דובדבנים מתוקים

2 כוס סוכר

3 שקית סוכר וניל

1 כוס מים

2 כף מיץ לימון

הוראות הכנה

לשים בסיר את הדובדבנים עם הסוכר והסוכר וניל לשעה אחת.

בשלב הזה ניתן להם לשבת וביחד בלי לעלות לאש.

כעבור שעה נוסיף את המים ונבשל כשעה וחצי. חשוב לערבב מדי פעם, ואז נוסיף את מיץ הלימון ונערבב היטב.

הריבה סמיכה למראה נוריד מהאש נעביר לצנצנת ולקירור.

בזמן הזה נדליק את המנגל נשים את הרשת שתתחמם ונפרוס חתיכות של כבד אווז בעובי 2 ס״מ.

מגביהים את הרשת ומניחים את הכבד על הרשת, לאחר דקה נסובב את החתיכות רבע סיבוב, בכדי שהרשת תיצור לנו דוגמא של איקס על הכבד.

לאחר דקה נוספת נהפוך את הכבד לצד השני, ונחזור על הפעולות כמו בהתחלה.

מומלץ להגיש את הכבד על ברוסקטה שמנה ומעליו למזוג את ריבת הדובדבנים.

עוד צורת הגשה מומלצת, אפשר להחליף את הברוסקטה בעוגת סולת ועליה לשים את הריבה שהכנו

כתבות נוספות