הלם: המגיש הפופולרי יוצא לדרך חדשה

חלוץ הפודקאסטים בישראל רן לוי מכר את "עושים היסטוריה" הרשת שהקים לאחר כמעט שני עשורים, אך ימשיך להפיק ולהגיש את הפודקאסט המרכזי שלו. לוי מתכנן להתרחב ליצירת תוכן ברשתות החברתיות, הרצאות וייעוץ בתחום הפודקאסטים

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/02/25 12:51 כג בשבט התשפה

הלם: המגיש הפופולרי יוצא לדרך חדשה
צילום: shutterstock

אחד מחלוצי הפודקאסטים בישראל, רן לוי, הודיע אמש (ה') כי הוא יוצא לדרך חדשה, לאחר שמכר את רשת הפודקאסטים שהקים וניהל במשך כמעט שני עשורים. עוד בשנת 2007, הרבה לפני שתחום הפודקאסטים הפך לפופולרי, לוי הקים את "עושים היסטוריה" – פודקאסט שהפך להצלחה מסחררת ולבסיס לרשת תוכן שלמה, כך התפרסם באתר GeekTime.

צמחה לכלול יותר מ-20 פודקאסטים

הרשת, שפעלה תחת חברת "פודקאסט ישראל מדיה", צמחה לכלול יותר מ-20 פודקאסטים ולספק שירותי הפקה לחברות מובילות. כעת, היא נמכרת לידיים חדשות, כאשר את מקומו של לוי יתפסו אייל דגן, יזם הייטק שמכר שתי חברות ענקיות, ושילה דה-בר, לשעבר העורך הראשי של "ידיעות אחרונות", שישמש כמנכ"ל החברה.

הסכת, אילוסטרציה

הסכת, אילוסטרציה, צילום: Stock-Asso,Shutterstock

על אף פרישתו מניהול הרשת, לוי הבהיר כי הפודקאסט המרכזי שלו, "עושים היסטוריה", ימשיך לפעול כרגיל תחת הבעלות החדשה, והוא עצמו ימשיך להגיש ולהפיק אותו. "כנראה שנצרף פודקאסטים חדשים, פורמטים חדשים ונושאים חדשים", אמר.

האופציות הפתוחות

לדבריו, ההחלטה למכור לא הייתה פשוטה, אך הוא התעקש לשמור על הזכויות שלו לתכניו, כדי שיוכל להשתמש בהם גם מחוץ למסגרת הרשת. במקביל, הוא מתכנן להרחיב את פעילותו האישית ביצירת תוכן ברשתות החברתיות, העברת הרצאות, ולייעץ לארגונים שמעוניינים להפיק פודקאסטים משלהם.

לוי סיפר כי בשנה האחרונה החל להעמיק בפלטפורמות חדשות ולפתח יוזמות אישיות נוספות, וכעת הוא שואף להשקיע בכך יותר. לצד הרצאות וייעוץ בתחום הפודקאסטים, הוא שוקל גם להשתלב כחבר דירקטוריון בחברות שונות. הוא שיתף כי תהליך המכירה לא היה קל עבורו, אך הוא מרגיש שהגיע הזמן לצאת לאתגרים חדשים ולהתנסות בכיוונים נוספים בעולם התוכן והתקשורת.