שאלה כנה: למה הרב לא מחה על מה שקרה ביום כיפור וכן על יריקות בנוצרים.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/23 07:02 יט בתשרי התשפד

שאלה

שלום לרב שליט"א

הכותרת של השאלה מובנת.

אני באמת רוצה לדעת.

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני לא משתתף בשיח הגינויים.

משום סוג.

כתבתי על כך כאן: https://www.facebook.com/groups/2339652999441117/posts/10038998679506472

וגם בדבריי על היריקות לא תמצא גינויים.

מתי אני כן מגיב ?

כאשר באים בשם התורה הקדושה, וטוענים טענות בשמה.

גם אז, לא בשפת גינוי, אלא בשפה המציגה את עמדת התורה כפי שלמדתי מרבותיי.

אשמח אם תפנה את תשומת ליבי למקומות שבהם נהגתי אחרת.

הדברים שכתבתי על הנוצרים נוגעים אך ורק לבאים בשמה של "מסורת קדומה" של יריקות על נוצרים, ומכוחה של מסורת זו מבקשים לטעון כי יש להמשיך כך היום.

על כך כתבתי, ועל כך אמשיך לכתוב.

האם לדעתך צריך לכתוב שהתורה אוסרת להרוס ולתקוף מתפללים ביום הכיפורים, כי בשם התורה הפריעו לתפילה ??!!

את שיח הגינויים אני מותיר לאחרים.

למותר לציין כי ההתנהגות המחפירה של הפורעים ביום הכיפורים פגעה גם במניינים של צהר.

כל טוב