קידוש הבדלה ומקום עבודה.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/10/22 14:27 ב בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאבא שלי עושה בד"כ קידוש \הבדלה הוא שותה ממש מעט מהיין, ואז נותן לי לסיים את הכל. אם הוא שותה לא מלוא לוגמיו. ואני מסיימת את כוס היין, עדיין יוצאים לידי חובה? כמו כן בשבת בבוקר אבא שלי לא אומר את כל הקידוש כלומר בלי הותוספת של "זכור את יום השבת לקדשו......" אלא רק "ושמרו בני ישראל את השבת" ובורא פרי הגפן כמובן. האם יש חובה להגיד את כל הנוסח, או מי שנוהג רק את "ושמרו בני ישראל את השבת" זה בסדר?

שאלה נוספת , האם מותר לעבוד במקום עבודה שמשווק חברות מזון , בידיעה שיש מוצרים מסויימים שהם לא כשרים, נאמר לי בראיון עבודה שיש שיווק של סוג בשר אחד שהוא לא כשר. כמובן שהבהרתי שאני לא מוכנה להיות זו שתעבוד על שיווקו, אלא רק על הכשרים ב"ל בעז"ה, אך משרד השיווק כן משווק אותו.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראוי אמנם שהמקדש ישתה את השיעור הנדרש, אולם אפשר לצאת ידי חובה גם בדרך זו אם יש סיבה מפני מה אביך אינו שותה את רוב הכוס.

אין חובה לומר את כל הפסוקים בבקר. בבקר זהו קידוש שנקרא ״קידושא רבה״, והוא מדברי חכמים שאמרו שיש לומר פסוקים המזכירים את השבת ולברך על היין. אבא עלך עושה זאת, גם אם זה לא לפני הנוסח המלא שנקבע.

בשל העובדה שאת לא הבעלים, ואת לא פועלת על מנת להכשיל אחרים - לך מותר לעבוד במקום הזה.

כל טוב ושמחה