תשעה באב

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 08/07/12 19:42 יח בתמוז התשעב

שאלה

השנה תשעה באב חל ביום שבת. מידי שנה ביום זה נוהגים הוריי ובני משפחתי לעלות לבית העלמין לקברי בני המשפחה, לנקותם, להדליק נר ולהתפלל לקב"ה.

האם השנה ניתן לעשות זאת ביום שישי ח' באב או שמא ביום ראשון י' באב?

תודה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
זה איננו דין אלא מנהג של הוריך. השנה כיון שלא עולים לקבר בשבת, הם יכולים לעשות כך או אחרת, איך שנח להם.
בכל אופן, אם המנהג שלהם הוא לעלות בצום תשעה באב, הם יכולים לעלות ביום ראשון שזהו יום הצום. (אבל כאמור אין זה חיוב.)
בברכה
אפי קיציס