תפילת יחיד במניין

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 08/12/09 10:56 כא בכסלו התשע

שאלה

במסגרת לימודי האינטנסיביים אני מאוד משתדל להתפלל במניין אך לעיתים קרובות אני מאחר/צריך לצאת מוקדם וכדומה.

רציתי לשאול האם כשאני מתפלל כיחיד (כביכול) עם מניין סביבי האם אני יחיד או מניין?

כלומר, צריך להוסיף אל מלך נאמן לפני שמע? האם אני יכול לומר 13 מידות? וכדומה...

בעצם שאלתי היא מהי הגדרת מניין? האם אם אתה בבית כנסת ויש עוד 9 מתפללים שלא אוחזים באותו מקום נחשב מניין?

תשובה

בסד
שלום רב .
תפילה במנין היא ענית ברכו אמנים וקדיש וקדושה .
בשאר התפילה יכול היחיד להתפלל ביחידות בעצם .אבל כאשר הציבור מגיע למקומות אלו במהלך התפילה ישתוק היחיד מתפילתו ויכוון ליבו לענות עם שאר המנין.
מחשבתו וכוונתו היא היא הקובעת.
בברכה