תפילת הדרך לפני אמירת ברכות השחר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/08/18 09:01 ח באלול התשעח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

קורה לפעמים שאני נוסעת מחוץ לעיר בשעה מוקדמת ולא אומרת ברכות השחר אז (אלא זמן מה אחר כך, כשאני כבר לא לחוצה בזמן).

ידוע לי שאסור לומר דברי תורה לפני אמירת ברכות התורה. האם תפילת הדרך נחשבת בכלל זה, או שמותר לומר אותה אף אם לא אמרתי ברכות השחר?

ואם אסור, ועלי לומר ברכות השחר לפני שאני יוצאת לדרך, אז אם קרה שלא הספקתי לומר ויצאתי מהעיר, האם עלי לומר תפילת הדרך או שעליי לחכות עד שאומר ברכות השחר (לפני שאצא חזרה) ואתפלל תפילת הדרך רק בחזור?

תודה רבה.

תשובה

מראש לא נכון לצאת לדרך לפני אמירת ברכות השחר.

בשעת הצורך תאמרי לפחות מודה -אלקי נשמה ברכות התורה ופסוק ראשון של קריאת שמע כדי שתקבלי עליך עול מלכות שמים לפני כל דבר אחר באותו יום.

אם כבר יצאת לדרך תאמרי את הנ"ל ואחרי ברכות התורה ניתן לומר תפילת הדרך בתפילת הדרך פסוקים רבים ולכן ברכת התורה צריכה להאמר לפניה

בברכת שבוע טוב דוד לוי