תענית דיבור

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 13/12/09 23:36 כו בכסלו התשע

שאלה

שלום,

יש לי שאלה.

ידוע לי שבתענית דיבור נהוג לקרוא 3 פעמים את כל התהילים ועוד שמונה מזמורים ראשונים לאחר סיום הקריאה השלישית.

האם אני מחוייב כשאני בתענית דיבור לקרוא את כל התהילים 3 פעמים או שדי בפעם אחת?אני מעדיף ללמוד גמרא במקום לקרוא תהילים 3 פעמים,אין לי בעיה לקרוא פעם אחת את כל התהילים.

אשמח לקבל תשובה במהרה,

תודה מראש.

תשובה

שלום.

כל מה שאתה כותב הוא רק מנהגים שונים וקבלות שכל מיני אנשים מקבלים עליהם ואין בדבר כלל חובה.
וברור שלימוד הגמ' חשוב יותר מאמירת תהילים .
לכן כשאתה בתענית דיבור תרבה בלימוד תורה ובזמן שקשה לך ללמוד אמור תהילים.

חנוכה שמח