תליון ''שמע ישראל''

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/09/07 15:54 ו בתשרי התשסח

שאלה

הורי רוצים לרכוש לי תליון שעליו כתוב "שמע ישראל" ואנו מיתלבטים מכיוון שאני נכנס למקומות טמאים ומפחד לשכוח את התליון עליי אודה לכם אם תשיבו לי תשובה לשאלה בהקדם האפשרי תודה...

תשובה

שלום רב

יש בעיה להכנס לשרותים ומקומות מטונפים עם תליון כזה שכתוב עליו חלק מפסוק, לכן אני חושב שבעייתי לענוד אותו ביומיום. אם מדובר בתליון שאתה יכול להשתמש בו רק באירועים מיוחדים ובמקום שיוכלו לשמור לך עליו כל זמן שתצטרך להכנס למקומות מטונפים, אולי אפשר להקל.
בכל מקרה יש לדאוג שהתליון יהיה מיוחד לגברים, שלא לעבור על איסור "לא ילבש".

אריאל ט.

(המשיב אינו רב)