תיכנון המשפחה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 12/11/09 20:10 כה בחשון התשע

שאלה

שלום הרב! בשעה טובה נולדה לנו בת היום. רציתי לדעת בבקשה הרב אם יש היתר לתכנון המשפחה ובאיזה תנאים ואמצעים לאחר לידה לתקופה קצרה ומוגדרת מראש (כחצי שנה עד שנה) על מנת שיהיה קצת יותר קל לגדל את הילדה בנחת, במיוחד שהאם עברה לידה של 23 שעות ולידה מאד קשה וטראומטית. ערב טוב, שבת שלום ותודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב .

מזל טוב ,יהי רצון שתגדלוה לתורה חופה ומעשים טובים אמן .

מקובל אצלנו כי הבת מביאה איתה את הברכה ,"כי [היא] מקור הברכה..."

אין אני נוהג לענות על שאלות מסוג זה דרך המחשב.

אבל היה רגוע ידידי ,תרגע גם אישתך מהלידה ,ואולי לאחר שישים הימים (יתכן גם לאחר 90,)שלאחר הלידה תצטרכו לדון בכך והכל תלוי במצב הבריאותי..כי ברכה הניתנת משמים [מקבלים]ולא דוחים ומתחכמים ,נלחצים ומדמיינים ו"קושרים את העגלה לפני הסוסים."

תן גם להשם לתכנן קצת את המשפחה שלכם וכי הוא לא שותף בענין??

למה להוציא את השם מיד לאחר הלידה מחוץ לדיון בענין..?למה להוציא את דעת אישתך כבר תכף ומיד?למה לדמיין כי יקל עליה השמוש באמצעים ..ויקשה עליה לטפל בילדה....?

הסר דאגה מלבך ..תן להשם קצת מקום בחייכם ותראה
ישועות ונחמות.

מזל טוב ורפואה שלמה ליולדת.

בברכה