תחיית המתים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/10/06 20:30 יח בתשרי התשסז

שאלה

שלום רב,

יש לי מס' שאלות שלאחרונה מטרידות אותי מאוד:

1. לאחרונה שמעתי רבות על "כרטיס אד"י"- מדובר בתרומת איברים לאחר המוות. הטרידה אותי רבות הבעייתיות שבעניין. לאחר שבעז"ה תבוא תחיית המתים. מה יקרה אז? עם כל חלקי הגופות שמסתובבות אצל אנשים אחרים?שכן לדוגמא איש א' תרם לאחר מותו איבר מסוים לאיש ב'.האם אותו איבר יחסר לאיש א' בתחיית המתים?

2. בעז"ה בתחיית המתים יקומו כל האנשים היקרים לנו שנפטרו מסיבות שונות. רציתי לדעת יותר על עניין זה. מה קורה לאלמנים שהתחתנו בשנית? בתחיית המתים קמות נשותיהם הראשונות?ומה יהיה אז עם אותן נשים שניות שנישאו לאלמנים?

אני אשמח לשמוע עוד בנושא ואשמח אם תוכלו בבקשה להפנות אותי למקורות הלכתיים שאני אוכל להבין. תודה מראש, מועדים לשמחה ושנשמע רק בשורות טובות.

תשובה

בסד

שלום רב.

בענין תחיית המתים ..כבר שאלו הפוסקים האחרונים את שאלותך ..והשיבו כי לא יקומו המתים במצבם הגופני האחרון אלה הגיל עשרים לערך כאשר כל גופם שלם..כי מדובר בתחית הנשמה ראשונה והיא שתחיי את הגוף למצב שלם ובריא כמו [שנברא אדם הראשון כאדם גדול ושלם.]

אבל בעניים אלו ..["לא נדע איך שיהיו ,עד שיהיו."]
אנחנו מאמינים בני מאמינים...

כמובן אין זה נוגע כלל לתרומת אברים !!
כי תחית המתים לא תיפגע חלילה מכך . להפך אם התרומה מצילה חיים זו עוד זכות רוחנית לנפטר.
([בתנאי שהוא אכן ניפטר.])

אין התשובתי זאת היתר לחתום על כרטיס א"די.

בברכה