שמן זית ללא כשרות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 26/10/08 15:49 כז בתשרי התשסט

שאלה

קיבלתי לאחרונה שמן זית מ'חוות פיליפ' שעל מוצריה אין עדות להכשר כלשהו.

שאלתי היא, האם יש חובת הכשר על שמן זית? האם שנת השמיטה מטילה סייגים נוספים על מוצרי מזון של חקלאיםיהודים? האם מותר לצרוך שמן זית של גויים(מבחינת פירות שמיטה)? עד כמה שאני מבין חוות פיליפ הינה של יהודים.

ולסיום, האם את השמן הנוכחי מותר לי לצרוך?

לתשובתכם אודה.

תשובה

שלום
שמן זית טהור אינו צריך כשרות, אמנם של יהודים צריך הפרשת תרומות ומעשרות, זיתים של שנת השמיטה נקטפים עכשיו, כך שבמידה וזה נארז לפני חודש ויותר אין חשש שמיטה.
לסיכום : נא להפריש תרומות ומעשרות ללא ברכה ולהשתמש.
ברכה והצלחה
איתן זן בר גרעין קול התור כפר הרואה