שאל את הרב

שיטה בענין שידוכים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 16/11/09 14:08 כט בחשון התשע

שאלה

שלום וברכה,איני יודעת בדיוק למי אני פונה. אבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא. ברוך ד' אני בת 24 , רווקה, שנפגשת די הרבה, יש לי הרבה קשרים וכו'. והגישה לגבי ההחלטה , או בכלל האם להמשיך קשר או לא נורא מבלבלת אותי. אני מרגישה שמצידי יש איזה אינטואיציה כזאת, אם שמח לי עם בנאדם או לא, אבל בגלל שיש דעות רווחות של כל כך הרבה רבנים שיש ענין להשתדל, שלא צריך להיות באורות, וכו' שאני פשוט מוצאת את עצמי נקראת בין התפיסות האלה, מי שסובל מהמציאות הזו זה לרוב הבחור שאני יוצאת איתו, כיוון שמשך הקשר מתארך וצובר תאוצה, כמובן גם לי זה קשה, בגלל זה אני כותבת פה. מצאתי לי אישה שעוזרת לי להחליט, אבל היא יותר בגישה של אין הערכה - לחתוך, נותנת הרבה יותר לגיטימציה לתחושות שלי. אבל בבית - בו איני היחידה המיועדת לנישואים, חל לחץ קל - שאני מתקשה לברור מתוכו מהו אמת ומהו לחץ, של לדוגמא אחי הבכור שגורס כי השיטה שלי לגבי נישואים היא מוטעית, שאני מחפשת אורות והתאמה שמיימית, כאשר להבנתו, נישואים זה טוב, הערכה, נעימות והשאר נבנה עם החיים , עם העבודה, ונקשרים ושמח.

זו שאלה חרושה וידועה, אבל אני אישית נפגשתי עם המון בחורים, מעטים שעניינו אותי - זה לא היה הדדי, אחד זה היה סיפור הדדי ואחר, והשאר - יש לי מה להגיד על כל אחד, זה לא מספיק דוס, ההוא לא מספיק שכלתן, השלישי לא מספיק חם, וכו' וכו', ואני כבר לא יודעת - האמת מאין תימצא?

מעניין אותי לדעת מה הדעה שלכם בנושא. כי זה נושא קיומי מבחינתי.

מקווה שהייתי ברורה, יישר כח לכם על פועלכם.

תשובה

שלום.

אני חושב שהגישה שלך מוטעת. יש לך מטרה ואת צריכה לנסות לגשת למטרה ללא דעות מוקדמות. כלומר שאת יוצאת לפגישה תנסי לא לחשוב בפגישה במה הבחור הזה טוב יותר מהבחור שאיתו יצאתי בפעם הקודמת, אלא תלכי ביושר ותבחני קודם את ההתאמה הרצונית האם השאיפות שלכם דומות , איזה בית אתם רוצים לבנות, לאחר מכן בהמשך הפגישות צריך להיווצר יחס של חיבה וגעגוע.
הקשר האמתי בין בעל לאשה נבנה לאחר הנישואים.
אם את באמת רוצה לבנות בית אל תנסי למצוא בכל בחור את הפסול אלא את החיובי ןהמתאים .
בהצלחה

כתבות נוספות