שאל את הרב

שאלה בקשר למצב שלי

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 16/01/10 23:54 א בשבט התשע

שאלה

אבא נפטר ב14.12.09, ואני ואחי התאום הלכנו לבית כנסת במשך חודש כל יום ובשישי ושבת גם אחר צהריים. ויש לי עוד אח גדול שהולך כל יום פעמיים ביום.

דבר אחד שאני לא סיפרתי בבית ובבית הכנסת. על המצב שלי. יש לי משהו דמוי OCD עם טקסים מחשבות דמיונות חרדות וגם דיכאונות, דיכאונות באים לי בעיקר כשאני קם בבוקר. ולכן בחודש הראשון עשיתי מאמץ לבוא כל בוקר, כי לפי מה שהבנתי מאחי ואימי שחובה לבוא רק בחודש הראשון, ובשאר רק אם נרצה.

היום אמר אחד המנהלים שם שאנחנו חייבים להמשיך לבוא לבית כנסת במשך שנה כל יום 3 פעמים ביום, והוא לא מודע למצבי הנפשי בכלל. ובמשפחה מודעים אבל לא עד כדי כך.

מה אני אמור לעשות במצבי.?

תשובה

את המקסימום שאתה יכול. אם אינך יכול להגיע לבית הכנסת בגלל המצב הרפואי, אל תגיע. בסופו של דבר, כל המטרה של ההליכה לבית הכנסת היא בשביל אביך - יש מצוות כיבוד הורים גם בשעה זאת, שכן הקדיש והתפילות מסייעות לו בשמים.
לכן כדאי לעשות השתדלות. אם הדבר בלתי אפשרי, הישאר בבית אך נסה לעשות משהו בית כמו קריאת תהילים, משניות או כל לימוד אחר לעילוי נשמתו.
בכל מקרה אני ממליץ להתייעץ עם רבנים במכון "פועה" העונים על שאלות הלכתיות הקשורות לרפואה. מספר הטלפון שלהם הוא: 02-6515050

שה' ישלח רפואה שלימה ושלא תדעו עוד צער.

כתבות נוספות