קדיש

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/12/06 18:21 ב בטבת התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

ממש תודה לכם על העזרה שאתם נותנים לנו.. ה' ישלם שכרכם.

אם אני לא צריך להגיד קדיש אבל אם אני ממלמל את המילים ביחד עם האבלים או עם החזן זה בעייתי?? זה אסור לי?? בס"ה אני עושה את זה כדי להבין יותר טוב את המילים ולהתכוון יותר

תשובה

לשואל שלום רב.
קדיש הוא תפילה הנאמרת בציבור. מהותו פניה לציבור ולקרוא לו לקדש את שם ה'. ולכן תפילה זאת לא נאמרת ע"י האדם הפרטי. האדם הפרטי בזמן הקדיש שותק ומתכוון לדברי האומר. אמנם אם אתה אומר זאת בשפתיך (בלי קול בכלל), לא נראה שיש בכך איסור. אבל הדרך העדיפה היא ללמוד היטב את המשמעות לפני התפילה ואז ייקל עליך להתרכז ולהתכוון גם בלי לאמר בעצמך.
בברכה
אפי קיציס