צום כיפור לאישה בהריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/08 22:12 ב בתשרי התשסט

שאלה

שלום,

הנני בהריון בחודש שישי והרופא שלי דרש שאשתה בצום כיפור.

איך אוכל לשתות ועדיין לקיים את הצום?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הרופא יודע ומכיר את מחלותיך והריונך, הרי שיש לשמוע בקולו, אולם נראה לי שעיקר הבעיה היא ביום ולא בלילה, ועל כן בבוקר יש לשתות בשעורים, דהיינו כ 35 סמ"ק כל 5-9 דקות. אפשר לשתות הכל, ולנשים בהריון מומלץ מיץ ענבים שיש בו סוכרים. כמו כן צריך להקפיד בערב הצום לשתות הרבה מיץ ענבים על מנת שלא תהיה נפילת סוכר ביום הקדוש.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן