פסיכומטרי בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/03/05 21:21 טו באדר ב'

שאלה

שלום רב!

יש לי מספר שאלות:

1.אני בשירות לאומי בשנה ראשונה ואני משלבת עם השירות לימודי קודש. אני רוצה בעז"ה שנה הבאה ללמוד ולשם כך אני צריכה לעשות פסיכומרי, בגלל לוח הזמנים הצפוף שיש לי הזמן היחיד שנשאר לי ללמוד זה בשבת. השאלה שלי היא אם בכלל מותר לי ללמוד את החומר של הפסיכומטרי שכולל - עברית מ"מ ואנגלית- בשבת?

2. האם אני כבת שירות מחויבת במעשרות ממשכורת השירות? והאם זה אפשרי שאני אתן בחודש אחד סכום מעשרות שכולל גם את המעשר של החודשים הבאים או להיפך לתת בחודש אחד סכום שכולל גם את המעשרות של החודשים הקודמים?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)באופן כללי אסור ללמוד למבחן ביום שבת לצורך יום חול. אבל אם את קוראת מאמר מסויים והקריאה של המאמר גורמת לך עונג וקורת רוח אז מותר. וביחוד אם מדובר על חומר שהוא ישים כגון מאמר חינוכי או חומר שהוא כלי עזר ללימוד תורה.
אגב, ציינת בשאלה שאת משרתת כבת שירות .נמצא שאת עובדת קשה כל השבוע ולא נתנו שבתות אלא למנוחה ולעונג שבת אז למה לך להפוך סדרי בראשית ולעבוד קשה גם בשבת? בטוחני שאם תתאמצי מעט תמצאי את הזמן ללימוד פסיכומטרי במשך השבוע .תבדקי את שעות היממה שלך ותגלי שיש לך כמה שעות פנויות...
2)לא חייבת.

בהצלחה,

עוזיאל