עם ישראל

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 10/01/07 23:00 כ בטבת התשסז

שאלה

ב"ה

לצוות המשיב שלום רב!

אני קומונרית בסניף בנ"ע ואני מעוניינת להעביר פעולה על ע"י, ייחודנו ותפקידנו, מה זה אומר שאני חלק מעמ"י וכו.

אשמח אם תוכלו לתת לי מספר מקורות שאוכל להעזר בהם לצורך לימוד והעברת בפעולה.

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.

מספר מקורות בנושא עם ישראל, הבחירה בו, וייעודו:

תורה:
שמות י"ט, ג ´- ו´
דברים ז´, ו´ - י"א

רמב"ם:
ספר המדע, הלכות עבודת כוכבים, פרק ראשון הלכה ג´ (השתלשלות האמונה)
ספר שופטים, הלכות מלכים ומלחמותיהם, פרקים י"א- י"ב (עמ"י לעתיד לבוא)

ר' יהודה הלוי:
ספר הכוזרי, מאמר ראשון, קט (עמ´ מ´ בהוצאת דביר)

הרב קוק:
אורות התחייה י´ (בתוך הספר ´אורות´)

תוכלי להיעזר, לשם הרחבה, הוספת מקורות, והבנת הנושא בלשון פשוטה, בספרו היפהפה של הרב יעקב פילבר "אילת השחר", שאחד משעריו עוסק בנושא עם ישראל.

בהצלחה רבה במשימת החינוך.
אור וטוב,
נחום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן