זה לא דולפין: באילת נדהמו לפגוש בים את אחת החיות הנדירות בעולם

שני צוללים שנכנסו למים בחוף הצפוני באילת חיפשו בכלל להגיע לסירה, אבל נתקלו במפגש מפתיע עם זנבתן מנומר. זו כבר התצפית הרביעית במפרץ מאז 2016

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/09/26 21:48 יז בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

התרגשות מיוחדת נרשמה לפני כחודשיים במימי אילת, לאחר ששני צוללים נתקלו במהלך צלילה בחוף הצפוני בבעל חיים ימי נדיר. מדובר בתצפית מיוחדת במימי אילת, אך לא הראשונה מסוגה. הזנבתן המנומר נצפה במפרץ לראשונה בשנת 2016, ולאחר מכן תועד שוב בשנים 2023 ו-2024. התצפית הנוכחית עשויה להצביע על כך שהמין חוזר לבקר באזור באופן קבוע יותר.

בדרך לסאן בואט פוגשים חיה נדירה

לפי אחד הצוללים, אבי, השניים יצאו לצלילה במטרה להגיע לסאן בואט, אך המפגש המפתיע עם הזנבתן שינה לחלוטין את מהלך הצלילה. "ההתרגשות בלבלה להם את כל הצלילה", תיארו בסיפור על המפגש המיוחד.

זה לא דולפין: באילת נדהמו לפגוש בים את אחת החיות הנדירות בעולם
כריש נדיר נצפה באילת, צילום: Noam Revkin Fenton,FLASH 90

הזנבתן שתועד הפעם הוא ככל הנראה נקבה בוגרת. העובדה שהוא נצפה שוב במימי אילת בשנים האחרונות מעוררת תקווה כי לא מדובר במפגש חד-פעמי, אלא בבעל חיים שמצא במפרץ מקום שהוא חוזר אליו. לאחר התצפית, נותר רק לקוות שהמפגשים עם הזנבתן המנומר יהפכו לתופעה קבועה יותר. "אז אולי יש לנו מבקר קבוע חדש. נחזיק אצבעות", נמסר בעקבות התצפית.