שאל את הרב

עזרה לבנים

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 22/11/07 12:32 יב בכסלו התשסח

שאלה

שלום,

אני בת שרות בתיכון לנוער בסיכון מבתים דתיים.

(רוב התלמידים שלומדים בבית ספר כבר לא דתיים.)

במסגרת התפקיד שלי יוצא לי לדבר הרבה עם התלמידים על החיים האישיים שלהם, על הבעיות שלהם ולעזור להם בכל מיני התייעצויות שיש להם.

השאלה שלי היא האם זה בסדר לנהל שחנש"ים עם הבנים בבית ספר?!

בהתחלה היה לי מאוד ברור שאני חייבת לעשות את זה כי אם הם לא ידברו איתי אז עם מי הם ידברו?! (מה שדי נכון, לילדים האלה אין עם מי לדבר...) אבל באיזשהו שלב שמתי לב שבנוסף לזה שאני משפיעה עליהם- (וזה באמת קורה! אני רואה הרבה דברים שאני עושה שמשפיעים עליהם...)

אני מרגישה שהם גם משפיעים עליי...

כבר לא כ"כ מפריע לי כשהם מקללים לידי או מדברים גס לידי...אני קצת מתחילה לדבר כמוהם- בלי קללות וגסויות אבל אותו טון דיבור...

ומה שהכי גרוע, זה שאני כבר יותר מחפפת עם השמירת נגיעה שלי. עד כדי כך שהגעתי למצב שסיפרתי את אחד מהבנים (לא נגעתי בשום חלק בו חוץ מהשיער...אבל גם זה על הפנים)...אני לא גאה בזה ואני אפילו די כועסת על עצמי עם זה ובגלל זה אני שואלת את השאלה שלי, האם מה שאני עושה בבית ספר הזה הוא נכון או לא?!

מה עדיף?! שאני אשפיע הרבה עליהם וקצת אהיה מושפעת בעצמי או שאני לא אהיה פה בכלל?!

תודה רבה!

תשובה

שלום,
התופעה שאת מתארת היא דבר שכיח מאוד, הקורה להרבה אנשים כאשר יוצאים 'מהחחמה' בהם גדלו לעולם הפתוח.

באופן כללי ההתמודדות שצריכה להיות היא בבחינת 'נהוג בהם מנהג דרך ארץ' כלומר בתוך כוחות החיים שסוחפים אותנו צריך להתחבר למקור אנרגיה שהוא נותן לנו את הכח להתמודד עם המציאות, ואף לדעת מה לקלוט ממנה ומה לא.

החיבור הזה יכול להעשות ע"י שיעור תורה, חברות במדרשה, חברותא קבועה בלימוד דברים שבקדושה (וכו').

צריך מאוד לשים לב מהם הדברים החיצוניים שאנו קולטים מהעולם, שהם רק פלטפורמה כדי שנוכל להתחבר עם הסובבים ביננו (כגון מה שהזכרת טון דיבור, שימוש במילים שהם מכירים), לבין השפעה עמוקה של התרבות השלילית (כגון מה שהזכרת לגבי קללות ונגיעה) עלינו.

לגבי האופן הראשון - הוא כלי כדי שיהיה לנו חיבור עם העולם, וכשהוא נעשה במידה ומשקל אין בעיה. לגבי השני - כשאנו מושפעים מהתרבות הסובבת אותנו היום, אנו מאבדים את האישיות המיוחדת שלנו, עם הערכים והאמת שאיתה באנו, ומחליפים אותה בתרבות גוף חיצונית.

כאמור כדי לדעת מה האיזון בין שני הדברים (שהרבה פעמים הוא דק מאוד)יש להתחבר למקור גדול של אור.

הרבה בהצלחה, ובשורות טובות.

כתבות נוספות