עבודה בשבת

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 12/04/10 17:24 כח בניסן התשע

שאלה

שלום וברכה

רציתי לשאול אם יש בעיה הלכתית לעבוד כמלצרית(שמגישה אוכל ומפנה) בבית מלון בשבת, במידה והמגורים במלון ואין בכוונתי ח"ו ליסוע על מנת לעבוד שם בשבת או דברים כאלה..

אני מאוד מאוד אשמח לתשובה מהירה מכיוון שזה עניין דחוף מאוד בשבילי.

תודה רבה..

תשובה

מותר לך לעבוד כמלצרית בשבת, אך יש להקפיד כי תעבדי גם ביום חול (יום ו' ומוצ"ש, ב"עריכה" ו"פינוי") ותקבלי שכר עבור עבודתך בשבת יחד עם השכר על עבודתך בחול. דבר זה נקרא בשפת ההלכה "הבלעה".