שאל את הרב

עבודה בשבת שיש בה פיקוח נפש

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/12/10 05:28 טז בטבת התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום!!!

אני אדם מאמין כשנתיים שומר שבת ובע"ה גם נמשיך להיתחזק.

אני נמצא בתהליכים להיכנס לעבודה במכבי האש כאשר עבודה זאת היא גם עבודה בשבת אבל יש בה פיקוח נפש.

ברצוני לדעת אם להמשיך בתהליך ולנסות להיכנס לשם או להפסיק בגלל שזה חילול השבת?

רק רציתי לומר שאני מחפש עבודה הרבה זמן וברצוני להקים בית בישראל ועבודה כזאת תעזור לי בהרבה דברים רק הבעיה היחידה היא שאני לא רוצה לחלל שבת ולהרוס את מה ששמרתי עליו במשך שנתיים.

אשמח לקבל ממכם תשובה בהקדם האפשרי זה ממש חשוב ,תודה רבה!!

תשובה

שלום עוז,

העבודה בכיבוי אש היא מצוה גדולה. "כל המקיים נפש אחת מישראל, מעלים עליו כאילו קיים עולם מלא". זו מצוה גם בשבת, ועל זה נאמר - "חלל עליו שבת אחת, כדי שישמור שבתות הרבה". וגם גויים מצוה להציל, אפילו בשבת, משום "ורחמיו על כל מעשיו" וכדי למנוע איבה.

לכן אפשר לשמור שבת גם כעובד בכיבוי-אש, אבל כמו בכל דבר אחר - יש ללמוד את ההלכות! 'פיקוח נפש' לא מתיר, לדוגמה, להדליק רדיו, או לכתוב את השעה שבה הגעת לעבודה.

אל תדחה את העבודה מחשש שתחלל שבת, אלא תמצא רב שינחה אותך איך להמשיך לשמור את השבת - גם בעבודה בכיבוי אש. "עשה לך רב והסתלק מן הספק".


ברכה והצלחה!

חנן
המשיב אינו רב

כתבות נוספות