ספר שאלות ותשובות מהקבלה "למה זה קורה לי"

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 26/11/06 16:34 ה בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

קיבלתי ספר שנקרא : למה זה קורה לי? שאלות ותשובות מהקבלה

של דוד יעקובי גריה (הוצאת ידיעות אחרונות)

רציתי לדעת אם הספר אמין, אם אפשר לסמוך על מה שכתוב בו?

אם אפשר לענות לי לאיימל.

תודה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
לא קראתי את הספר אך יצא לי לשמוע כמה פעמים ברדיו את התוכנית שלו, שעליה מבוסס הספר.
מה אומר? אני, לא כך לימדוני רבותי. אני למדתי שכאשר יש לאדם צרה או בעיה, אין הוא פונה למיסטיקה אלא עושה חשבון נפש עם עצמו או עם רבו, ומנסה לברר מה יש לו לתקן בדרכיו. לא כישופים שהוטלו עליו ולא חסימות וגורלות וכד´. דברים אלה הם בריחה, הם אינם דורשים מאמץ אמיתי מהאדם להתמודד עם עצמו ולתקן, אלא הוקוס פוקוס והכל יתוקן. אלא "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחיקוך" וכך אנו מתפללים בימים נוראים - "ותשובה ותפילה וצדקה, מעבירין את רוע הגזירה". וכאשר הולכים למקובלים אמיתיים, לגדולי עולם קדושים, הם יושבים עם האדם ומנתחים בדיוק רב את בעיותיו הרוחניות, את חולשותיו ומה שצריך תיקון, ועוזרים לו לתקן, ורק אז, על גבי זה, הם מברכים אותו.
ולכן אינני מוצא תועלת בספר כזה. אני מעדיף על פניו את הספר "מסילת ישרים" ועוד הרבה ספרים כדוגמת זה. אלו הספרים שראיתי את רבותי קוראים והם אמינים מאד. (מובא בשם הגר"א שאם היה הרמח"ל חי בזמנו היה הולך אליו ברגל להקביל פניו, והוסיף שאין בו שום מלה מיותרת.) ועליהם אפשר אכן להמליץ בפה מלא.
בברכה
אפי קיציס