סנהדרין

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 06/05/12 16:06 יד באייר התשעב

שאלה

שאלתי היא בעניין סמכות הסנהדרין והציUוי כל אשר יורך. ידוע שיש בידי הסנהדרין סמכות לשפוט ולהכריע בסוגיות שונות וכי יש בה סיידא שמייא מיוחדת להכרעות נכונות.

אך מה קורה כאשר למשל יש רשעים בסנהדרין כמו סנהדרין צדוקית וכו האם גם לה יש לשמוע?

האין ניתן לומר אולי כי הסנהדרין ששפטה את יש"ו טעתה אולי בשל שהיו צדוקים בתוכה או שהלכו נגד ההלכה ממש ולכן אין היה לשמוע לה?

תשובה

לאיתי שלום

סנהדרין צדוקית וכדומה בוודאי שאין לשמוע לה. לגבי הסיפור עם יש"ו - אינני מכיר מה היה מצב הסנהדרין בזמנו אבל לדעתי חכמי ישראל למפרע הסכימו עם הטיפול של חכמים באותו דור באותו האיש כך שעם ישראל לדורותיו נתן 'גיבוי' לאותה סנהדרין.
בברכה חגי