נשים בגמרא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 14/01/10 08:37 כח בטבת התשע

שאלה

לכבוד הרב שלום ותודה מראש שאלתי היא מדוע נשים חכמות בתורה אינן מוזכרות בגמרא חוץ מברוריה שידוע מה היה סופה...האם זה בכוונה שנשים הלומדות תורה אינן מוזכרות?האם לימוד תורה לנשים היה מותר ואם לא למה?ומדוע נשים אינן פוסקות הלכות??יש לי עוד כמה שאלות:מדוע בנטילת ידים נוטלים דווקא 3 פעמים כל יד??

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
לנשים אין מצוה ללמוד תורה שבעלפה ובמשנה מוזכר אף שיש איסור לאב ללמד את ביתו, אך בודאי באשה בוגרת שמחליטה על דעת עצמה ללמוד ולהעמיק, מותר לה.
ולכן כל אשה שעומדת על דעתה , ורוצה להחכים ולהעמיק ולפלפל רשאית וכן סברו הרב שפירא והרב קאפח,
מטבע הדברים שבעבר השכלה לא היתה נפוצה אצל נשים בכל התחומים אין לנו חומר נשי באף תחום, גם ביהדות יש מעט מאד, אך חוץ מברוריה היו נשים חכמות נוספות וחס ושלום להלעיז על ברוריה שלא ברור מאין האגדה שמדברת בגנותה.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן