נישואין - בין המיצרים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 28/03/05 09:23 יז באדר ב'

שאלה

שלום רב

האם אסור להנשא בתאריכי בין המיצרים

האם חופה צנועה בנוכחות משתתפים מעטים מותרת

תודה

עינת ורז

תשובה

שלום וברכה
אסור להינשא בין המצרים (אם החתן אשכנזי) בין י'ז בתמוז לט' באב, או בתשעת הימים (א'-ט' באב, כאשר החתן ספרדי), השנה מדובר על התאריכים הלועזיים, 24 ליולי עד 5 לאוגוסט לאשכנזיים ומ-7 לאוגוסט עד ה-14 בו לכולם.
בענין זה אין כל הבדל בהיקף החתונה ומספר המשתתפים, חתונה היא אירוע שמח בכל מצב, ועיקר השמחה מתמקדת בבני הזוג שזהו להם יום של שלמות והשלמה רוחנית וגופנית וכעין לידה מחודשת, בתקופה שבה אירע חורבן לעם ישראל נאסרו השמחות של הנישואין.
בברכה