נגיעות

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 06/05/01 21:57 יג באייר התשסא

שאלה

אני מדריכה בבנ"ע ואני עובדת עם חניכות שלי על מערך פעולות על נגיעות ועלתה שאלה כזו: אם בת/בן נוגעים אחד בשניה או להיפך ללא מטרה מכוונת אלא סתם בתור ידידים האםזה מותר? לי ברור שלא. אבל איך אני מסבירה להן זאת בסיבה משכנעת? בתקווה לתשובה מהירה, עדי.

תשובה

שלום עדי.
דאשיתהרשי להפנות אותך לספר מומלץ מאוד נבושא זה בשם"כתונות אור" שנוגע באופן רחב במיוחד בכל נושאי הצניעות
לגופה של שאלתך:
ישנם מספר מקורות בחז"ל המספרים גם על גדולי דור ואמוראים שבודאי היו במדרגה גבוהה בהרבה מאתנו שבשעה של משבר לא עמדו בפיתויי היצר . לצערנו גם בימנו אלה שלנו אנו חוזרים וראוים מדי פעם כי נכון הוא מה שאמרו חז"ל "אין אפוטרופוס לעריות" דהיינו איש אינו יכול לומר שהוא מחוסן מפני יצר הרע ולומר "לי זה לא יקרה". הסייגים נכונים לגבי כולם וכולנו גדולים וקטנים זקוקים להם. תהיה זו יומרה וגאוה חסרת בסיס לבוא ולומר כי "אני לא זקוק לאיסורים האלה ואני יודע או יודעת מה הם הגבולות".
חשוב לדעתי גם להדגיש את הצד היפה שלהצניעות- אתן לך דוגמא: מדוע בעצם החתן מכסה בהינומה את ראשה של הכלה ? דומה לכך שהתשובה היא שברגע ההכרעה של החלטה הסופית בא החתן ואומר כי הוא בוחר את כלתו אך ורק בגלל תכונותהאישיות שבה ולא בגלל יופיה החיצוני.
הלכות צניעות נועדו לעזור לנו להתמקד באדם שנמצא מולנו ולהתעלם מצדדים חיצוניים שלאפעם יכולים להיות מטעים מאוד
בהצלחה
הרב אורן